Selecteer een pagina

Drs. P 100 jaar!

24 augustus 2019 zou Heinz Polzer, alias Drs. P, 100 jaar geworden zijn. In de laatste jaren van zijn leven was ik onderdeel van het zo geheten “Drs. P Comité”: een gezelschap van vrienden en bewonderaars die hem zo nu en dan gezelschap hielden in het verzorgingstehuis waar hij toen verbleef. Ikzelf ging iedere week met hem wandelen. Vaak gingen we naar café De Liefde in Amsterdam om warme chocolademelk met slagroom te drinken en Indonesische kretek sigaretten te roken. Het Drs. P Comité hield elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Heinz. Er zaten veel schrijvers in, dus het was altijd een feest om deze verslagen te lezen. Los van de achteruitgang natuurlijk, die steeds meer optrad. Op een dag kregen we het bericht dat Heinz overleden was, met daarbij een ollekebolleke dat hijzelf voor de gelegenheid geschreven had:

Rondom de 100e verjaardag van Drs. P zal er veel aandacht aan hem worden besteed. Zo waren er twee uitverkochte voorstellingen in de Kleine Komedie, waarin ik ook wat nummers zong. Ook was ik onlangs met Vic van de Reijt -uitgever, vriend en beheerder van Polzers’ erfgoed- te gast bij radio 1. Luister of kijk hier het fragment terug:

Interview in de Nieuws BV

Donderdag 5 september zendt NPO2 een documentaire van Marcel Goedhart uit: “De terugkeer van Drs. P”. Deze documentaire werpt het licht op een kant van Drs. P die niet eerder naar voren is gekomen en is zeker de moeite waard om te bekijken.

Veel lees, kijk-en luisterplezier met deze taalvirtuoos! Hij zal me altijd dierbaar blijven.

Even uw aandacht graag!

Korte berichtgeving:
Ondergenoemde
Is niet meer in beeld – 

Wat hier (behalve voor
Onbelangstellenden)
Hartelijk groetend
Wordt medegedeeld 

Drs. P